Stichting Salomo

De Oranje Nassauschool maakt deel uit van Salomo, Stichting Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland (SCPO-ZK).  Salomo streeft ernaar om de scholen goed te besturen en de belangen van het christelijk primair onderwijs in de regio optimaal te behartigen. Voortzetting dus van een bestaande traditie en ingezette ontwikkeling.

De SCPO Zuid-Kennemerland bestaat uit zeventien scholen in de gemeenten Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort. Ruim 4000 leerlingen bezoeken onze scholen. Vanuit een christelijke visie stelt zij zich ten doel om door middel van een kwalitatief hoogwaardig onderwijsaanbod bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen in de regio tot actieve, weerbare, maatschappijbetrokken, betrouwbare en enthousiaste medeburgers, die geleerd hebben hun mogelijkheden optimaal te benutten.

De scholen die bij Salomo horen laten zich bij de inrichting van het onderwijs en de manier waarop zij met kinderen, ouders en verzorgers omgaan, leiden door een aantal kernwaarden, waarin de afkorting van de naam van de stichting valt terug te lezen:

Samen: verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken
Christelijk
Plezier
Open en toegankelijk

Zorgzaam
Kwaliteits- en resultaatgericht

Elke school binnen de stichting geeft op een eigen manier vorm en uitdrukking aan wat wij als onze opdracht en onze kernwaarden zien, of het nu gaat om het vormgeven aan christelijke identiteit en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, de contacten met ouders en verzorgers en hun betrokkenheid bij de school, of de positie in de wijk. Zo voelen wij ons met elkaar verbonden, terwijl we tegelijkertijd aan onze scholen volop ruimte bieden om samen met de kinderen, de ouders of verzorgers en het team een eigen gezicht en kleur aan de school te geven.

We vinden het belangrijk dat de contacten tussen ouders of verzorgers en de school zo soepel en rechtstreeks mogelijk verlopen, zonder dat de bovenschoolse directie of het bestuur eraan te pas hoeven komen. Dat betekent: in direct gesprek of overleg met de leerkrachten of de directeur van de school. De directeur is gemachtigd om vrijwel alle taken en verantwoordelijkheden op schoolniveau namens de bovenschoolse directie en het bestuur uit te oefenen. Uiteraard overleggen we regelmatig met de directies van onze scholen, soms ook over vragen die betrekking hebben op individuele leerlingen. Maar we streven ernaar dat alles op school kan worden besproken en afgedaan. En in praktijk lukt dat uitstekend. Al maakt de school dan ook deel uit van een grotere organisatie, op die manier kan iedereen zich thuis blijven voelen op de eigen school.

Klik hier om naar de site van Salomo te gaan.

Salomo, SCPO Zuid-Kennemerland:
Bezoekadres: Tetterodestraat 66, Haarlem