Groep 4B

Welkom op de pagina van groep 4b

Petra Burggraaf (ma, di, vr) en Kim Scholtes (wo, do)

Het thema bij taal is Onderweg. We leren weer allemaal nieuwe woorden. Een van die nieuwe woorden is postcode. Om dit woord wat meer tot de verbeelding te laten spreken hebben we een echt kaartje verstuurd. Daar moesten we natuurlijk ook de postcode op schrijven. Allemaal hebben we een kaartje naar ons eigen huis gestuurd. Onder andere papa's en mama's waren blij met de post. Nu weten we ook meteen hoe lang het duurt voor de post van de brievenbus, via het sorteercentrum naar het adres gaat. Ook hebben we kunnen bekijken wat voor stempels op de post komen en wat ze betekenen. Een leuke en leerzame les.

Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar Kom erbij! We zijn bezig geweest over het thema vriendschap. In veel boeken komen vrienden voor: Kikker en Haas, Dolfje en Noura, Asterix en Obelix, Donald en Katrien. We hebben een soort speurtocht door de klas gelopen. Als we alle vrienden bij elkaar hadden gezocht kwam er een woord uit de puzzel: vriendschap.

Ook hebben we verhalen geschreven over vrienden en daar mooie tekeningen bij gemaakt. Er was een wedstrijd voor het mooiste verhaal en de mooiste tekening. Daar konden we de gouden griffel en de gouden penseel winnen. Bobbi heeft de gouden griffel gewonnen en Jasmine de gouden penseel. Beiden stonden te stralen op het podium tijdens ONStalent toen de prijzen werden uitgereikt.

De eerste weken zitten erop. Het was even wennen hoor, weer terug naar school. Nieuwe vakken als spelling en taal staan op het programma. Na de herfstvakantie komen daar nog geschiedenis en aardrijkskunde bij. Deze vakken geven we nu nog niet omdat we dan meer tijd hebben om te wennen aan de vakken die nu op het rooster staan en omdat we zo nog wat tijd hebben om spelletjes met elkaar te spelen om elkaar wat beter te leren kennen.