Groep 4A

Welkom op de pagina van groep 4A.

 
Op maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Petra voor de klas, op woensdag en donderdag juf Kim.
 
We gaan er een leuk en leerzaam jaar van maken.
Hier plaatsen we elke maand nieuws en foto's, dus neem regelmatig een kijkje!


 
 
Maart 2018
We zijn gestart met het Jaarthema. Dit jaar werken we over de Tijdmachine. Professor Tijdloos is met de tijdmachine naar ons gekomen. Hij moet 24 april in de toekomst zijn om zijn tijdmachine te presenteren. De tijdmachine werkt nog niet echt goed...... Eerst kwam hij in de Middeleeuwen terecht: de tijd van ridders en kastelen (ongeveer 500- 1500). Daar heeft de professor ons veel over geleerd.  Vervolgens kwam de tijdmachine in de tijd van Ot en Sien (ongeveer 1900). Daar leren we nu ook veel over. Vroeger ging het er op school toch echt wel anders aan toe. Pff, gelukkig maar dat er veel veranderd is hoor. We moeten er niet aan denken dat we strafregels moeten schrijven of dat de juf ons met een liniaal op de handen slaat als we stout zijn.
 
Ook in maart hebben we opgetreden bij ONStalent. We deden het lied van Ridder Martijn en ridder Koen. We hebben er een soort toneelstukje van gemaakt. Super leuk om te doen!
 
Ook hebben we Paasontbijt gehad op school. Iedereen had een ontbijt voor een ander gemaakt. Het was heerlijk.
 
Februari 2018
Juf is op cursus geweest. We bewegen meer in de klas. Zo leren we terwijl we bewegen. Heerlijk om te doen en daarna kunnen we weer rustig aan het werk. We doen spelletjes met de bal, met papier, maar ook just dance.
 
Met muziek leren we luisteren en noteren. We luisteren of de toon omhoog of omlaag gaat. Ook kunnen we lange en korte tonen herkennen en noteren. We hebben de Robotdans geleerd.
 
Met Valentijnsdag hebben we allemaal een kaartje gemaakt en zijn we naar de brievenbus gegaan om alle kaartjes op de post te doen. We hadden geen postzegel nodig, want een kus van lippenstift was genoeg. Wat een rolijke enveloppen waren dat zeg.
 
Met ONStalent hebben we het lied Ietsje meer bewegen gezongen en er een dans bij gedaan. Ook hebben kinderen uit onze klas opgetreden met gym, dans en breakdance.
 
Januari 2018
We zijn het nieuwe jaar weer goed begonnen. We leren steeds meer en doen steeds moeilijkere dingen. Met spelling hebben we alle 12 categorieën gehad en gaan we de woorden extra oefenen. Met rekenen zijn we bezig met sommen tot 100. We leren hoe we verhaaltjessommen goed kunnen maken en zijn de tafels aan het leren. Regelmatig werken we op de laptops en dat vinden we erg leuk om te doen.
 
December 2017
 
We hebben een heel gezellig kerstdiner gehad. Iedereen was mooi aangekleed en de hapjes waren heerlijk. Dank aan alle ouders die voor dit lekkers hebben gezorgd.
 
 
We hebben zelf kerststukjes gemaakt. Dit was erg leuk om te doen. Iedereen heeft er wat moois van gemaakt. 
meer foto's zijn weer te vinden in ons eigen album.
 
We hebben de tafel van 2 geleerd. Om de sommen extra te oefenen, gebruiken we een 10-kantige dobbelsteen. Zo maken we zelf alle sommen van de tafel.
 
Met racelezen mochten we zelf een plekje zoeken waar we wilden lezen. Er werden wel heel bijzondere plekken gekozen. Gelukkig werd er wel heel serieus gewerkt.
 
 
Met de sneeuw was het heerlijk buiten spelen.
 
De klas komt langzamerhand al in kerstsfeer.
 
Sinterklaas kwam 5 december op school. In de klas hebben we allemaal spelletjes gedaan: pepernoten sjoelen, kwartet, memory, 3 op een rij en pietje-wip. Na de pauze gingen we naar de gymzaal. Daar mochten we optreden voor Sint en zijn pieten. We deden de welkomstdans van RAAK. In de klas aten we heerlijke pannenkoeken (heel veel dank aan alle bakouders!) en kregen we een cadeau. Onze klas heeft ook nog een doos Lego en een stapel nieuwe leesboeken gekregen. Na de pauze hebben we lekker gespeeld met elkaar.
 
 
November 2017
We hebben in de techniekweek gewerkt met het thema constructie. Elke dag hebben we in groepjes verschillende opdrachten gedaan. Zo hebben we gebouwen met satéprikkers en piepschuim, gebouwen met kranten en een knikkerbaan van karton gemaakt. Elke dag moesten we een presentatie voor de klas houden over wat we hadden gemaakt. We hebben ook al verschillende gebouwen gemaakt met kapla. Op woensdag hebben we met de hele klas bruggen gebouwd van spaghetti. Dat was nog een hele klus.  
 
Als afsluiting van de techniekweek zijn we naar het ABC, Architectuur Bouwkundig Centrum, geweest. De kinderen hebben hier veel geleerd over Architectuur en ze hebben zelf een maquette gemaakt. Het was een leerzaam en gezellig uitje. 
 
Oktober 2017
 
De laatste dag voor de herfstvakantie werden de gouden en zilveren griffels en de gouden penselen uitgedeeld. Uit onze klas heeft Jet de zilveren griffel gewonnen voor haar spannende verhaal. Alle winnaars werden aan het eind van de maandsluiting op het podium geroepen.
  
Donderdag 12 oktober hebben we naar de dansvoorstelling de  “1-2 tjes” gekeken. Op een kleine dansvloer werd er een dans uitgevoerd en daarna uitvoerig met de kinderen besproken. Waar denk je dat deze dans over ging? Waar zag je dit aan? Daarna hebben de kinderen zelf allerlei dansopdrachtjes gedaan. Wij vonden het erg leuk!
 
Met taal hebben we het over de post gehad. Wat is een postcode, hoe schrijf je een adres op een kaart, wat gebeurt er met een kaart als je hem in de brievenbus hebt gedaan? We hebben zelf ook een kaartje geschreven en gepost.
 
Met de Kinderboekenweek mochten we een boek meenemen en voorlezen voor de klas. Dit vonden we erg leuk om te doen. Foto's staan in ons fotoalbum.
 
 
September 2017
We zijn al aardig gewend om hard te werken. We hebben veel nieuwe vakken, zoals Estafette, aardrijkskunde, geschiedenis, spelling en taal. Gelukkig is er ook nog tijd om te spelen. Samenwerken is leuk en leerzaam. We doen dit regelmatig. Zo doen we dictee, tempolezen en rekenen samen.
 
Maandag 4 september was de eerste schooldag in groep 4. We hebben al een aantal werkjes en spelletjes gedaan. Met rekenen moesten we iemand zoeken die een kaartje had dat bij het kaartje van jouw tweelingsom past. Ook hebben we getallen tot 100 op de juiste volgorde gezet. Niet aleen in het schrift, maar ook voor de klas. Dat is nog eens leuk rekenen.
 

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?