Groep 3B

Welkom op de pagina van groep 3B.

Op maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Fieke voor de groep. Op woensdag en donderdag staat juf Hanne voor de groep.

In groep 3 gaan de kinderen leren lezen, rekenen en schrijven. Verder worden de Bijbelverhalen voorgelezen en leren wij de kinderen zich veilig te gedragen in het verkeer. Ook zullen wij tal van thema’s binnen wereldoriëntatie behandelen. Wij proberen om vaak foto’s te maken en elke maand een stukje op de website te plaatsen met alles wat wij beleven in groep 3B.

ONS Talent maart 2018

Maart 2018
We zijn gestart met het Jaarthema. Dit jaar werken we over de Tijdmachine. Professor Tijdloos is met de tijdmachine naar ons gekomen. Hij moet 24 april in de toekomst zijn om zijn tijdmachine te presenteren. De tijdmachine werkt nog niet echt goed...... Eerst kwam hij in de Middeleeuwen terecht: de tijd van ridders en kastelen (ongeveer 500- 1500). Daar heeft de professor ons veel over geleerd.  Vervolgens kwam de tijdmachine in de tijd van Ot en Sien (ongeveer 1900). Daar leren we nu ook veel over. Vroeger ging het er op school toch echt wel anders aan toe. Pff, gelukkig maar dat er veel veranderd is hoor. We moeten er niet aan denken dat we strafregels moeten schrijven of dat de juf ons met een liniaal op de handen slaat als we stout zijn.

Oktober 2017

Naast leren lezen, rekenen en schrijven bespreken we natuurlijk ook onderwerpen van het moment. Nu hebben wij het in de klas bijvoorbeeld over de herfst. We hebben zelfs een herfstwandeling gemaakt door Zandvoort, naar de tuin van Maurits. Hier hebben wij heel veel mooie paddenstoelen gezien en heel veel eikels gevonden en meegenomen.

Oktober is ook de maand van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Gruwelijk eng! We hebben in de klas boeken gelezen over monters, we hebben liedjes gezongen over monters en gedanst als echte monters! Ook hebben de kinderen een eigen monstermasker gemaakt.

Tijdens de Kinderboekenweek deden de kinderen mee met een wedstrijd. Wie maakt de mooiste omslag van een boek. De kinderen hebben zelf een titel bedacht en daar een mooie tekening bij gemaakt. De prijswinnaars zijn tijdens de ONS-talenten middag bekend gemaakt. Uit onze groep is de prijs, de gouden penseel, uitgereikt aan Lumen.

September 2017

We zijn de eerste schooldag gelijk begonnen met het leren lezen. De kinderen hebben de letters i en k geleerd. Met deze letters kunnen wij nu het woordje ik lezen. De kinderen hebben veel verteld over hun eigen “ik”. Op deze manier hebben we elkaar wat beter leren kennen.

Ook met rekenen zijn we gelijk begonnen. We hebben vooral gekeken naar een dobbelsteen. Hoeveel ogen staan er op elke zijde en welk getal symbool koppel je daaraan.

Naast het leren lezen van de letters hebben wij de letters ook leren schrijven. Wat is dat moeilijk zeg! We mogen ze niet meer ‘tekenen’. We moeten ze allemaal op de juiste manier gaan schrijven. We beginnen bijna elke letter bovenaan en maken de beweging in 1 keer af. We mogen niet halverwege ons potlood optillen.

De kinderen kennen zelf al heel wat letters. Zij hebben op de letterdozen leuke woordjes gemaakt. Sommige kinderen lukte het al om zelfs zinnen te maken op de letterdoos.

In het album vindt u meer foto’s van de letterdozen.

In het fotoalbum staan foto’s van de eerste schoolweken in groep 3.