´╗┐

Groep 3A

Welkom op de pagina van groep 3a!

IMG_0236

Dit jaar zullen de kinderen leren lezen en schrijven. Ontzettend spannend en leuk, er zal dan ook iedere maand wat gezet worden op deze pagina.
Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en de leuke activiteiten die er worden gedaan.
Hou de pagina goed in de gaten!

We gaan er een heel gezellig en leerzaam jaar van maken.

Groetjes, juf Wendy

December

Wat is december toch een gezellige maand. Na sinterklaas hebben we de klas in kerstsfeer gebracht en van alles geknutseld. 15 december ging onze juf trouwen en dat was een feestje. Nu de laatste week hebben we een heerlijk kerstdiner gehad op school en een mooie kerkdienst. Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog geschaatst. Wat een feestmaand.

IMG_1512
20171220_180033
IMG_1540

Wat was het de afgelopen weken een feest met Sinterklaas in het land. We hebben van alles geknutseld en werkjes gemaakt omtrent het thema 'Sinterklaas'. Ook hebben we zelf pepernoten gebakken. De kinderen hebben hun schoentje mogen zetten en zowel rommelpiet als precisiepiet zijn in de klas geweest. Afgelopen dinsdag kwam Sint op school en daar hebben we een hele gezellige dag van gemaakt.

sint 3a (4)
sint 3a (8)
sint 3a (12)

November

Als afsluiting van de techniekweek zijn we naar het ABC, Architectuur Bouwkundig Centrum, geweest. De kinderen hebben hier veel geleerd over Architectuur en ze hebben zelf een maquette gemaakt. Het was een leerzaam en gezellig uitje.

IMG_0947
IMG_0927

Vandaag hebben we het thema 'hoe voel jij je?' afgesloten met een les over je zintuigen. De les  was een enorm succes. De kinderen mochten de smaken zoet, zout, bitter en zuur proeven. Ook hebben we gemerkt dat er verschil is als je met je ogen en neus dicht proeft. De toverdrank heeft ons heel erg in de maling genomen. Het zag eruit als rode limonade en het rook zoet, maar het smaakte zout!

IMG_1002
IMG_0995

We zijn druk bezig geweest met het schrijven van de letters. Dit keer hebben we dat wel op een hele bijzonder manier gedaan. Namelijk met scheerschuim.

schrijven 2

Met rekenen zijn we begonnen met de bussommen. We hebben een bus in de klas en bushaltes.

bussommen

We hebben het met veilig leren lezen over: 'hoe voel jij je?'. We leren van alles over ons lichaam. Vorige week hebben de kinderen leren tanden poetsen. Zij hebben allemaal hun poetsdiploma gehaald! Ook zijn we druk bezig geweest met het maken van de lampionnen. We hebben ZOEM de bij gemaakt. Zoem helpt ons met leren lezen.

lampion 4

Deze week is de techniekweek begonnen. Het thema van groep 3 is: Constructie. We zijn allerlei constructies aan het bouwen, met verschillende materialen. Zo maken we gebouwen met sat├ęprikkers en piepschuim, gebouwen met kranten en een knikkerbaan van karton. We hebben ook al verschillende gebouwen gemaakt met kapla. In de gang zijn we een flat aan het bouwen van schoenendozen. Ieder kind heeft zijn eigen schoenendoos en maakt daar een huiskamer in. De schoenendozen stapelen we op en zo zal er een mooie flat ontstaan.

Oktober 2017

We hebben vrijdag een herfstwandeling gemaakt. Na een flinke wandeling kwamen we in een echte herfsttuin aan. De kinderen hebben allerlei eikeltjes en herfstbladeren verzameld. Ook hebben we allerlei verschillende paddenstoelen gezien.

IMG_0682

september 2017

Afgelopen vrijdag mochten de ouders in de klas komen kijken. De kinderen konden hun werk laten zien en ze konden hun ouders kennis laten maken met de spullen in de klas. Ook werden de ouders voorgesteld aan de handpoppen 'zoem' en 'tessa'. Het was erg gezellig!

IMG_0363
meer foto's staan in ons fotoalbum.

Wat hebben we al hard gewerkt en veel geleerd deze eerste schoolweek. We kennen al de letters i en k en het woord ik. Ook hebben we deze week al heel wat geleerd met rekenen en kunnen we de letters i en k schrijven.

Gelukkig hebben we ook veel speeltijd en doen we tussendoor verschillende spelletjes.

IMG_0219
IMG_0230