Welkom in groep 8!

Marina Haritos

filmpje duik Serious Request

Op donderdag 13 december hebben wij meegedaan aan het jaarlijkse gemeentelijke jeugddebat in het kader van het project 'De Derde Kamer'. Laurens en Anouk deden namens onze groep mee aan het debat. Zij vertellen:
We gingen naar het gemeentehuis en moesten verzamelen in de hal. Onze ouders kwamen ook kijken. Toen iedereen er was gingen we naar boven, werd alles uitgelegd en kregen we een agenda. Die mochten we even doornemen voordat we aan het debat gingen beginnen. Het eerste idee dat werd besproken was van De School. Dat ging over uitstapjes naar de synagoge en naar een moskee in Haarlem. De Duinroos had bedacht dat de zwemkaartjes bij Center Parcs voor de jeugd goedkoper gemaakt zouden kunnen worden.
Wij vonden het leuk dat je officieel de beurt krijgt en dat je goede argumenten moet gebruiken in een debat. Het is leuk als iedereen goed naar je luistert. De debaters van De School werden als beste gekozen, maar het idee van de Duinroos kreeg de meeste stemmen.