Groep 4B

Welkom in groep 4B
Petra Burggraaf (ma, di, vr) en Hanny Horstmans (wo, do)

Welkom op de pagina van groep 4b. Elke maand proberen we hier te schrijven wat we in de klas meemaken.

Oktober 2019

Met taal zijn we bezig met het thema Onderweg. Hierbij leren we allerlei woorden, zoals de postcode. We hebben geleerd welke weg een brief af legt vanaf het moment dat we het in de brievenbus doen tot dat het bij iemand in de brievenbus thuis is. Ook hebben we zelf post gestuurd. We zijn benieuwd of alle post aan komt.

Het thema van taal sluit mooi aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Dat is dit jaar "Op reis". Meer nieuws volgt.....

September 2019

Het schooljaar is gestart. We gaan dit jaar weer veel nieuwe dingen leren en doen. De eerste weken hebben we veel spelletjes samen gedaan om elkaar weer te leren kennen en samen een groep te worden. Wist je dat we met 23 kinderen op 16 stoelen kunnen staan? Daar moesten we wel voor samenwerken. Ook kunnen we met het telspel tot 21 tellen zonder dat we van tevoren weten wie er een getal gaat zeggen.

Met taal hebben we het thema Start gehad. Hierbij hebben we veel nieuwe woorden geleerd die bij spelletjes spelen horen. In de klas hebben we ook veel spelletjes gespeeld en een eigen bordspel gemaakt met echte spelregels.

Met rekenen hebben we de verliefde harten herhaald en kennen we nu ook de vrienden van 100. We zijn bezig met de getalrij tot en met 130. Regelmatig doen we dit ook op een speelse manier en bewegen we hierbij ook extra in de klas.

Met spelling hebben we het over het hakwoord, zingwoord en luchtwoord gehad. In ons schrift oefenen we en elke dag doen we een dictee.

Met muziek hebben we allerlei muziekinstrumenten leren kennen en hebben we een heleboel ritmes gespeeld en ook zelf bedacht.

We hebben anar aanleiding van het scheppingsverhaal zelf een dier bedacht. We hebben het getekend en bedacht welk geluid het maakt, wat het eet enzovoort. Vervolgens hebben we het dier ook 3d gemaakt. In de klas hebben we een mini museum gemaakt met onze dieren.

In ons fotoboek staan al wat foto's. Neem je daar ook regelmatig een kijkje?