Groep 4B

 

Welkom op de pagina van groep 4b

Petra Burggraaf (ma, di, vr) en Kim Scholtes (wo, do)

 

Maart 2019

In school hebben we ONS dorp als thema. De groepen 4 werken over de kledingwinkel. We leren heel veel over kleding. Waar wordt het van gemaakt? Hoe maakten ze vroeger kleding? Hoe komt kleding in de winkels? Ook maken we zelf kleding en ontwerpen we mooie shirts. Vrijdag 29 maart zijn we naar Judy's gegaan. Dat is een kledingwinkel. De moeder van Julien-Dean vertelde ons alles over de winkel en de kleding. Ook mochten we met een jurk door het alarm lopen om te kijken of het alarm af ging. Dat gaf veel lawaai.

bezoek winkel 2      bezoek winkel 1

We gaan binnenkort naar de voorstelling De kleine vuurtorenwachter. Om alvast in de stemming te komen kwam Joost in de klas. Hij heeft ons kennis laten maken met verschillende instrumenten: de gitaar, de tamboerijn en de mondharmonica. We mochten ook met de gitaar en de tamboerijn ritmes laten horen. Verder heeft hij ons het lied "Al die willen te Kap'ren varen" geleerd.

joost muziek 2     joost muziek 3

 

Februari 2019

Juf Petra volgt de cursus "Met sprongen vooruit". Dit is een cursus over rekenen. We hebben een grote kist met rekenspellen in de klas. Regelmatig doen we daar spellen uit. Dit vinden we erg leuk. Zo moeten we naar getallen springen, kijken wie het dichtst bij een getal kan komen met kaartjes trekken, een straatjes maken met getallen op volgorde en nog veel meer. Wij vinden het fijn dat juf dat doet, want nu rekenen we ook op een leuke manier. Soms hebben we niet eens door dat we aan het rekenen zijn!

sprongenvooruit 1     sprongenvooruit 3

We doen met spelling ook regelmatig spelletjes. Deze keer met een dobbelsteen. Op elke kant staat een categorie van spelling. Ons blad hebben we in 6 vakjes gevouwen. In elke vak schrijven we een woord van de categorie die we gooien. Actief bezig zijn met spelling terwijl je ook een beetje aan het spelen bent.

spellingspel 4     spellingspel 2

 

Januari 2019

Vrijdag hadden we ONS Talent. Wij traden op met het verhaal: "Wil je mijn vriendje zijn" van Eric Carle. Er waren 4 voorlezers. De andere kinderen waren een dier uit het verhaal. Terwijl de voorlezers voorlazen, speelden de andere kinderen het verhaal op het podium na. Er waren 2 muizen, een leeuw, een zeehond, een giraf, een vos, een aap, een slang, een kangoeroe, een paard, een krokodil, een nijlpaard en 2 pauwen. We vonden het erg leuk om te doen en kregen een groot applaus.

 

We zijn hard bezig de tafels te leren. Ook daar doen we spelletjes mee, zodat we de sommen sneller uit ons hoofd kennen. Deze keer oefenden we met stickers ons shirt. Daarop staat een tafelsom. Als je iemand tegenkomt, moet je de som en het antwoord op je blad schrijven. Op het eind kijken we hoeveel sommen we hebben.

tafels oefenen 1     tafels oefenen 2     tafels oefenen 3

 

Het had gesneeuwd. Buiten spelen was dit keer heel anders. We hebben samen sneeuwpoppen gemaakt en elkaar lekker ingepeperd met sneeuwballen. Jammer dat de sneeuw er maar kort lag.

 sneeuw jan 1      sneeuw jan 2

 

We kregen 6 keer judoles tijdens de gym. Meester Glenn kwam ons lesgeven. We kregen echte judopakken aan en er was een grote judomat in de zaal. We hebben heel veel grepen geleerd.

judoles 4b 1     judoles 4b 4

December 2018

Woensdag 19 december hebben we kerstfeest gevierd. Om 17.00 uur moesten we in de kerk zijn. Daar hebben we de kerstmusical hebben gezien. Quinty en Melissa uit onze klas deden ook mee in het koor. Daarna liepen we door het dorp naar school. Op school hadden we een heel gezellig kerstdiner in de klas. Iedereen was heel mooi gekleed en alle hapjes waren heerlijk. Alle ouders heel erg bedankt! Donderdagochtend hebben we geschaatst in het dorp. Dit was echt een feestje. Iedereen hele fijne kerstdagen en alvast een mooi 2019 gewenst!

We hebben kerststukjes gemaakt in de klas. Ze zijn erg mooi geworden vinden we zelf!

20181214 142610     20181214 142551

Woensdag 5 december hebben we Sinterklaasfeest gehad. We hebben in de klas spelletjes gedaan. Na de pauze mochten we naar de gymzaal. Daar waren we met de groepen 3 en 4., Sinterklaas en zijn pieten kwamen daar. We mochten ook optreden. We deden het lied met dansje: Pepernoten Samba. In de klas kregen we ook nog een cadeautje.

 

 

November 2018

Het thema van de techniekweek was vervoer. Wij hebben het gehad over de techniek van de fiets. We zijn naar de fietsenwinkel geweest en hebben daar veel geleerd over de tandwielen, spaken en andere onderdelen van de fiets. We hebben onze fiets gekeurd en tijdens een circuit veel geleerd over tandwielen, de stroomkring, batterijen en een band plakken.

nov 2     nov 4

techn 5     techn 1

Met rekenen hebben we nu ook sommen tot 100. We oefenen op veel manieren. Zo ook met kaartjes. We mochten door de klas lopen en als we iemand met een kaartje tegen kwamen, moesten we met de 2 kaartjes een plus- of minsom maken. Dit was een hele leuke rekenles. Ook hebben we geleerd wat even en oneven is. Aan de hand daarvan hebben we ook de tafel van 2 geleerd. We moeten van juf nu alle sommen van die tafel snel door elkaar kunnen opzeggen. We oefenen veel en hebben ook een werkboekje met sommen van de tafel van 2.

nov 13     nov 14

nov 16    

 

Oktober 2018

Het thema bij taal is Onderweg. We leren weer allemaal nieuwe woorden. Een van die nieuwe woorden is postcode. Om dit woord wat meer tot de verbeelding te laten spreken hebben we een echt kaartje verstuurd. Daar moesten we natuurlijk ook de postcode op schrijven. Allemaal hebben we een kaartje naar ons eigen huis gestuurd. Onder andere papa's en mama's waren blij met de post. Nu weten we ook meteen hoe lang het duurt voor de post van de brievenbus, via het sorteercentrum naar het adres gaat. Ook hebben we kunnen bekijken wat voor stempels op de post komen en wat ze betekenen. Een leuke en leerzame les.

okt 4     okt 6

Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar Kom erbij! We zijn bezig geweest over het thema vriendschap. In veel boeken komen vrienden voor: Kikker en Haas, Dolfje en Noura, Asterix en Obelix, Donald en Katrien. We hebben een soort speurtocht door de klas gelopen. Als we alle vrienden bij elkaar hadden gezocht kwam er een woord uit de puzzel: vriendschap.

Ook hebben we verhalen geschreven over vrienden en daar mooie tekeningen bij gemaakt. Er was een wedstrijd voor het mooiste verhaal en de mooiste tekening. Daar konden we de gouden griffel en de gouden penseel winnen. Bobbi heeft de gouden griffel gewonnen en Jasmine de gouden penseel. Beiden stonden te stralen op het podium tijdens ONStalent toen de prijzen werden uitgereikt.

 

September 2018

We hebben onze namen in een tekening verwerkt. We moesten het blad in 9 vakjes verdelen en alle vakjes een andere kleur geven. Ook de letters en figuren moesten een wisselende kleur hebben. We zijn erg trots op het resultaat.

sep 10

De eerste weken zitten erop. Het was even wennen hoor, weer terug naar school. Nieuwe vakken als spelling en taal staan op het programma. Na de herfstvakantie komen daar nog geschiedenis en aardrijkskunde bij. Deze vakken geven we nu nog niet omdat we dan meer tijd hebben om te wennen aan de vakken die nu op het rooster staan en omdat we zo nog wat tijd hebben om spelletjes met elkaar te spelen om elkaar wat beter te leren kennen.

sep 2

sep 5

sep 7

 

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?