Groep 7a

Welkom in groep 7a

Marjolein Mulder (ma-do) en Mirjam van der Kolk (vr)

THEMA
Willem Pieter: We zijn met de hele school bezig met het thema 'ONS dorp'. Onze klas heeft als onderwerp 'het reisbureau'gekozen. Eerst moesten we een landkaart maken en daar de hoogte in aangeven. Toen moesten we vier deelkaartjes ernaast maken over verschillende onderwerpen. Daarna hebben we een folder gemaakt over het land dat je had gekozen. Ik doe het over Congo-Kinshasa. We moesten ook een Powerpoint maken van vijf dia's. Voor de kijkavond zetten we alle dia's achter elkaar. Dan hebben we één hele grote Powerpoint. We zijn nu bezig met het maken van een maquette. Eerst hadden we nog een een plattegrond gemaakt. We hebben ook nog een miniwoordenboekje gemaakt. Daarin zet je de belangrijkste woorden in de taal van je land en in het Nederlands.

filmpje duik Serious Request

Laia: Dit jaar hebben we weer met de hele school Sinterklaas gevierd. Het was weer eens een groot succes. Eerst hebben we z'n allen Sinterklaasliedjes gezongen. Toen gingen we aan de Piet op het dak vragen of Sinterklaas nog wel naar school zou komen. Maar toen hoorden we van Piet dat Sinterklaas 's nachts de hele nacht alle verkeerde cadeautjes had omgeruild met de goede cadeautjes. Juf Mirjam ging toen naar het kamertje van de meesters en juffen en daar lag Sinterklaas op de bank te slapen. Sinterklaas en juf Mirjam kwamen toen samen naar buiten. Alle kinderen kregen een hand vol pepernoten. Toen ging iedereen naar binnen. Sinterklaas ging naar de gymzaal met al zijn Pieten. Toen mochten alle groepen 1 t/m 4 een dansja aan Sinterklaas laten zien die zij met de hele klas hadden geoefend. De groepen 5 t/m 8 hadden surprises voor elkaar gemaakt en die gingen ze één voor één openmaken. Uiteindelijk vloog de dag voorbij en alle kinderen gingen weer naar huis.
Kijk voor foto's in ons fotoalbum.