Groep 3A

Welkom op de pagina van groep 3a!

Fieke Stevens (ma, di, vr) en Hanne Schipper (wo, do)

Op maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Fieke voor de groep. Op woensdag en donderdag staat juf Hanne voor de groep.

In groep 3 gaan de kinderen leren lezen, rekenen en schrijven. Verder worden de Bijbelverhalen voorgelezen en leren wij de kinderen zich veilig te gedragen in het verkeer. Ook zullen wij een tal van thema’s binnen wereld oriëntatie behandelen. Wij proberen om vaak foto’s te maken en elke maand een stukje op de website te plaatsen met alles wat wij beleven in groep 3B.

December 2018

Woensdag 5 december kwam Sinterklaas bij ons op school. Zijn pieten waren al eerder geweest, maar hadden de verkeerde cadeautjes meegenomen naar school. Sinterklaas heeft het gelukkig op tijd recht kunnen zetten waardoor wij de goede cadeautjes hebben ontvangen.

In de klas hebben wij gezellig spelletjes gespeeld en na de pauze, waarin we lekker chocolademelk hebben gedronken en taai taai hebben gegeten, mochten wij optreden voor Sinterklaas in de gymzaal. Het was een feestelijke dag!

Woensdag 19 december hebben wij in de klas gezellig kerst gevierd. ’s Ochtends mochten wij in de kerk naar de kerstmusical kijken. En ’s avonds hebben wij heerlijk gedineerd in de klas. De kinderen hadden allemaal hun mooiste kleren aangetrokken en de ouders hadden heerlijke hapjes voor ons gemaakt.

Donderdagochtend 20 december konden wij door sponsoring van een aantal ouders een uurtje schaatsen op de schaatsbaan in het dorp. Daarna moest er in de klas nog even hard gewerkt worden voordat op vrijdag om 12 uur de welverdiende vakantie begon.

November 2018

In november hebben we een week gewerkt rondom techniek. Het thema was transport. In onze groep hebben wij de fiets bekeken. Wij zijn op bezoek geweest bij de fietsenmaker, waar de kinderen allemaal een bel hebben gekregen om ook thuis de werking van tandwielen te laten zien.

In de klas hebben we proefjes gedaan rondom de techniek op de fiets, de werking van tandwielen, batterijen, een stroomkring maken en een band plakken. De week hebben de kinderen afgesloten met het nakijken/keuren van hun eigen fiets.

In november zijn we ook naar de Krocht geweest. Hier hebben wij mogen kijken naar het Sinterklaastoneel. Een voorstelling gespeeld voor alle kinderen van groep 3 t/m 8 van de Zandvoortse basisscholen. Onze juf, juf Fieke, speelde de rol van Opa van Zanten.
Verder hebben wij ook juf Maaike en meester Gerard herkend.

Naast leren lezen, rekenen en schrijven bespreken we natuurlijk ook onderwerpen van het moment. Nu hebben wij het in de klas bijvoorbeeld over de herfst.

Oktober is ook de maand van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Kom erbij! We hebben in de klas boeken gelezen over vriendschap en we hebben liedjes gezongen rondom het thema.

Tijdens de Kinderboekenweek doen de kinderen mee met een wedstrijd. Wie maak de mooiste omslag van een boek. De kinderen hebben zelf een titel bedacht en daar een mooie tekening bij gemaakt. De prijswinnaars zijn tijdens de ONS-talenten middag bekend gemaakt. Uit onze groep is de prijs, de gouden penseel, uitgereikt aan Luca.

We zijn de eerste schooldag gelijk begonnen met het leren lezen. De kinderen hebben de letters i en k geleerd. Met deze letters kunnen wij nu het woordje ik lezen. De kinderen hebben veel verteld over hun eigen “ik”. Op deze manier hebben we elkaar wat beter leren kennen.

Ook met rekenen zijn we gelijk begonnen. We hebben vooral gekeken naar een dobbelsteen, Hoeveel ogen staan er op elke zijde en welk getal symbool koppel je daaraan.

Naast het leren lezen van de letter hebben wij de letters ook leren schrijven. Wat is dat moeilijk zeg! We mogen ze niet meer ‘tekenen’. We moeten ze allemaal op de juiste manier gaan schrijven. We beginnen bijna elke letter bovenaan en maken de beweging in 1 keer af. We mogen niet halverwege ons potlood optillen.

De kinderen kennen zelf al heel wat letters. Zij hebben op de letterdozen leuke woordjes gemaakt. Sommige kinderen lukte het al om zelfs zinnen te maken op de letterdoos.