Groep 3A

Welkom in groep 3A
Fieke Stevens (ma, di, vr) en Hanne Schipper (wo, do)

Welkom op de website van groep 3A.

Op maandag en dinsdag staat juf Britt voor de groep.

Op woensdag en donderdag staat juf Hanne voor de groep, en op vrijdag staat juf Fieke voor de groep.

In groep 3 gaan de kinderen leren lezen, rekenen en schrijven. Verder worden de Bijbelverhalen voorgelezen en leren wij de kinderen zich veilig te gedragen in het verkeer. Ook zullen wij een tal van thema’s binnen wereld oriëntatie behandelen.

Wij proberen om vaak foto’s te maken en elke maand een stukje op de website te plaatsen met alles wat wij beleven in groep 3A.

September

We zijn de eerste schooldag gelijk begonnen met het leren lezen. De kinderen hebben de letters i en k geleerd. Met deze letters kunnen wij nu het woordje ik lezen. De kinderen hebben veel verteld over hun eigen “ik”. Op deze manier hebben we elkaar wat beter leren kennen.

Ook met rekenen zijn we gelijk begonnen. We hebben vooral gekeken naar een dobbelsteen, Hoeveel ogen staan er op elke zijde en welk getal symbool koppel je daaraan.

Naast het leren lezen van de letters hebben wij de letters ook leren schrijven. Wat is dat moeilijk zeg! We mogen ze niet meer ‘tekenen’. We moeten ze allemaal op de juiste manier gaan schrijven. We beginnen bijna elke letter bovenaan en maken de beweging in 1 keer af. We mogen niet halverwege ons potlood optillen.

Tijdens een tekenles hebben de kinderen een boom voor het lokaal goed bestudeerd en deze vervolgens nagetekend. Nu had de boom nog blaadjes, in de winter gaan wij de boom nogmaals natekenen en vergelijken met nu.

In de klas werken wij rond het thema dieren. Wij maken een dierenwinkel in de klas en hebben zelf bezoek gehad van een echt dierenarts. De moeder van Rune heeft ons van alles verteld en de kinderen mochten vragen stellen. Ook het hondje van Rune was mee en hij gedroeg zich voorbeeldig. Rune mocht met een stethoscoop naar zijn longen en hartje luisteren en hij liet zelfs een verband om zijn pootje doen!

Een dierenarts doet best veel verschillende dingen: ze zorgt ervoor dat jouw hond/kat/cavia/marmot gezond blijft. Of- als hij ziek is, weer gezond wordt. Ze spalken pootjes, doen bloedonderzoek, maken röntgenfoto’s, opereren en vaccineren.

Het was heel interessant en we hebben veel geleerd!

Foto's staan in ons fotoboek.