Groep 3B

 Welkom op de pagina van groep 3B.

Wendy Schrama

Januari 2019

We kennen alle letters en daarom was het tijd voor een letterfeest. We hebben een letterspeurtocht gedaan, letterbingo gespeeld en genoten van letterchips. Ook hebben we een letter of leesdiploma en letterkoekjes gekregen. Het was een heel groot feest!!!!

 

December 2018

Woensdag hebben we kerstfeest gevierd op school. In de ochtend zijn we naar de kerk geweest, waar we de kerstmusical hebben gezien. In de avond hadden we een heel gezellig kerstdiner in de klas. Iedereen was heel mooi gekleed en alle hapjes waren heerlijk. Donderdagochtend hebben we geschaatst in het dorp. Dit was echt een feestje. Nu nog een dag naar school en dan kunnen we genieten van de kerstvakantie. Iedereen hele fijne kerstdagen en alvast een mooi 2019 gewenst!

IMG 3812     IMG 3814

IMG 3820     IMG 3825

5 december kwam Sinterklaas bij ons op school. Het was een groot feest! In de ochtend hebben we allerlei opdrachten gedaan zoals: sinterklaas memory, de slaapkamer van sinterklaas tekenen, de baard van sinterklaas maken met scheerschuim en het leesplankje maken. Na de opdrachten kregen we chocomelk met taai taai en daarna mochten we naar de gymzaal. In de gymzaal hebben we opgetreden voor Sinterklaas en gedanst! Ook hebben we pepernoten en een cadeautje gekregen. Het was een feestelijke dag.

sint3b 1   sint3b 2

sint3b 3   sint3b 4

November 2018

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema ‘ziekenhuis’. Er is een huisarts op bezoek geweest en we hebben ook onze eigen huisartsenpraktijk in de klas.

Het thema van de techniekweek was ‘vervoer’. Wij hebben het gehad over de techniek van de fiets. We zijn naar de fietsenwinkel geweest, hebben onze fiets gekeurd en tijdens een circuit veel geleerd over tandwielen, stroomkring, baterijen en band plakken.

 nov 1     nov 2

nov 3

Sinterklaas is weer in het land, tijd voor gezelligheid! Zo hebben we de klas versierd en hele gave pieten gemaakt. We hebben pepernoten gebakken en mogen volgende week onze mooi versierde schoen zetten bij de schoorsteen in de klas.  

nov 4

Oktober 2018

Ook in de klas is het herfst! We hebben een herfsttafel en 'eekhoorntjes in de herfst' gemaakt. We hebben het herfstliedje 'boem, pok, tsjak' geleerd en dit nummer gezongen op het podium tijdens O.N.S. Talent.

Het thema van de kinderenboekenweek was: 'kom erbij'! We konden een Gouden Penseel winnen door het maken van een hele mooie tekening bij de titel van je eigen boek. Zeeger heeft van onze klas gewonnen!

De nieuwe letters die wij hebben geleerd zijn: n, t, ee, b en oo. Wij kunnen al steeds meer woorden en zinnen lezen en schrijven. Ook met rekenen kunnen wij al steeds meer sommen uitrekenen. Wij hebben bushaltes in de klas en iedere dag rijdt de bus langs de haltes. Wij tellen dan hoeveel kinderen er uit en in de bus stappen.

De Dierenwinkel is gesloten en na de vakantie starten we met een nieuw thema!

okt 1      okt 2    

September 2018

Wij zijn in groep 3 aan het leren lezen en het gaat al echt heel goed! Wij kennen al de letters i, k, s, p, aa, r, e en v.Ook kunnen we deze letters al schrijven. Zoem de bij leert ons om de dag een nieuwe letter en met de letterdoos maken wij om de dag een dictee. Onze letterboom in de klas is al behoorlijk aan het groeien.

Ons thema is 'de Dierenwinkel'. Wij zijn in een dierenwinkel geweest en hebben ook een dierenwinkel in de klas gemaakt. Wij maken in onze 'werkplek' zelf spullen voor in de dierenwinkel! We hebben al voer, riem, zaagsel, hooi, bakjes, speelgoed voor de dieren en kooien gemaakt. Ook was het belangrijk dat er etiketten en prijskaarten op de artikelen zaten en dat er een prijslijst en posters hingen in de winkel. Wij hebben ook een huishoek, zodat we een echt rollenspel kunnen spelen in beide hoeken.     

 sept 3     sept 2

sept 1

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?